2 φαγητά που καταπολεμούν το καρκίνο.

black beans

 

Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι οι γυναίκες που τρώνε όσπρια τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, έχουν χαμηλότερα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου του μαστού συγκριτικά με εκείνες που τρώνε όσπρια λιγότερο συχνά. Όλα τα όσπρια είναι καλές πηγές φυτικών ινών, αλλά συγκεκριμένα τα μαύρα φασόλια ξεχωρίζουν λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχουν. Τα μαύρα φασόλια μπορούν επίσης να εμποδίσουν την κυκλοφορία της οιστραδιόλης, μιας μορφής οιστρογόνου, που αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για τα άτομα που διατρέχουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, που προέρχεται από τα οιστρογόνα. Το ανθεκτικό άμυλο που βρέθηκε στα φασόλια πιστεύεται ότι μιμείται τα οιστρογόνα αρκετά ώστε να πάρει την θέση τους, στην υποδοχή των οιστρογόνων, επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο να περάσουν μέσα από το σώμα υπερβολικές αλλά επιβλαβείς μορφές οιστρογόνων.

blueberries

Τα φρέσκα βατόμουρα είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, χλωρογενικού οξέως που καταπολεμά τον καρκίνο, καθώς και χρωστικών ουσιών (ανθοκυανίνες) οι οποίες δίνουν και το χρώμα στα βατόμουρα. Η αντιοξειδωτική δύναμη ενός τροφίμου μετριέται σε μονάδες ORAC που σημαίνει «ικανότητα απορρόφησης ριζών οξυγόνου». Τα βατόμουρα έχουν την υψηλότερη θέση από οποιοδήποτε άλλο φρούτο ή λαχανικό. Περιέχουν επίσης αντι-φλεγμονώδεις ενώσεις που μπορούν να μετριάσουν τον κοινό πόνο της αρθρίτιδας, και επίσης αποτελούν μια αποτελεσματική θεραπεία για λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Σε μελέτες που έγιναν σε ζώα, τα βατόμουρα πιστώνονται ότι επιβραδύνουν ή ακόμα και αντιστρέφουν την διαδικασία γήρανσης του εγκεφάλου και βελτιώνουν τον συντονισμό.

This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση