Μπρόκολο και άλλα φαγητά που επιβραδύνουν ή αντιστρέφουν τον καρκίνο του μαστού.

Το μπρόκολο είναι ανάμεσα στις πιο πλούσιες πηγές της φύσης για την ένωση sulforophane, που πιστεύεται ότι αναστέλλει σε μεγάλο βαθμό των καρκίνο. Η έρευνα δείχνει ότι το sulforophane τονώνει τα ήδη υπάρχων ένζυμα του σώματος που καταπολεμούν των καρκίνο, και επιβραδύνει το ρυθμό της ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων του μαστού και του προστάτη.

linarosporos cancer

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου στο Τορόντο διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού, που έτρωγαν δύο κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο κάθε μέρα, είχαν μία εμφανής μείωση της ανάπτυξης καρκινικών κυττάρων από αυτές που δεν κατανάλωναν καθόλου.

skordo cancer

Σε εργαστηριακά πειράματα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το αλλύλιο θείο καθώς και άλλες ενώσεις στο σκόρδο επιβραδύνουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

πράσινο τσάι καρκίνος

Το πράσινο τσάι είναι μια ισχυρή πηγή κατεχινών, ισχυρών αντιοξειδωτικών. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που έπιναν πράσινο τσάι καθημερινά είχαν λιγότερες πιθανότητας να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού.

μανιτάρια καρκίνος

Τα μανιτάρια Portobello, cremini, button και shiitake περιέχουν αντικαρκινικές ιδιότητας. «Τα μανιτάρια περιέχουν στην πραγματικότητα περισσότερα αντιοξειδωτικά από τις κολοκύθες, τα καρότα και τις ντομάτες» λέει ο Karen Graham, R.D. ένας διατροφολόγος από την Αριζόνα. Επειδή είναι φορτωμένα με ergothineine και σελήνιο, δύο αντιοξειδωτικά που τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνουν τον κίνδυνο του καρκίνου και των καρδιαγγειακών παθήσεων. Επίσης, κυρίως στα shiitake και στα maitake μανιτάρια, βρέθηκαν οι χημικές ουσίες βήτα-γλυκάνες οι οποίες υπέρ-τροφοδοτούν το ανοσοποιητικό σύστημα και μπορούν να προλάβουν τον καρκίνο. Μια μελέτα που δημοσιεύτηκε στη Διεθνή εφημερίδα του καρκίνου, διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που έτρωγαν 10 γραμμάρια μανιταριών ημερησίως είχαν 64% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού συγκριτικά με εκείνες που δεν έτρωγαν καθόλου.

salmon cancer

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας καθώς και από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης διαπίστωσαν ότι οι μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που έτρωγαν κατά μέσο όρο από 30 έως 90 γραμ. οστρακοειδή ή ψαριών καθημερινά είχαν 26% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού κατά τη διάρκεια των πέντε ετών της μελέτης, από εκείνες που έτρωγαν λιγότερο θαλασσινά.

spinach cancer

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βήτα-καροτίνη και λουτεϊνη, δύο ισχυρά αντιοξειδωτικά. Ερευνητές από το Εθνικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Επιστημών Υγείας, διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που έτρωγαν σπανάκι περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα είχαν χαμηλότερα ποσοστά καρκίνου του μαστού συγκριτικά με εκείνες που έτρωγαν σπανίως το λαχανικό.

This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση