Γυναίκες Μαζί

Ο καρκίνος του μαστού είναι πλέον μια ασθένεια που θεραπεύεται. Παρ’ όλα αυτά, η κατάσταση αυτή είναι επώδυνη σωματικά αλλά κυρίως ψυχικά για κάθε γυναίκα. Η διαδικασία από τη διάγνωση μέχρι την αποθεραπεία και την αποκατάσταση φαντάζει αιώνας και κάνει τις γυναίκες να βιώνουν διάφορα συναισθήματα που δεν γίνεται να τις αφήσουν ανεπηρέαστες.

Το Στηρίζω τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού, σας παρουσιάζει την ομάδα «Γυναίκες Μαζί». Η ομάδα αυτή, είναι ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και αλληλοβοήθειας για τις γυναίκες που έχουν ως κοινό βίωμα τον καρκίνο του μαστού.

Η ομάδα «Γυναίκες Μαζί», δίνει τη δυνατότητα και την ευκαιρία στις συμμετέχουσες να μοιραστούν το βίωμά τους, τους φόβους και τις αγωνίες τους, αλλά και τις προσδοκίες τους για το μέλλον και τους προσωπικούς τους αγώνες. Επίσης, μπορεί να βοηθήσει στη:

  • διερεύνηση νέων τρόπων κατανόησής του βιώματος
  • διερεύνηση της νέας εικόνας του σώματος
  • προσαρμογή στις νέες συνθήκες ζωής
  • ενίσχυση αυτοεκτίμησης και συναισθηματική ενδυνάμωση
  • καταπολέμηση του αυτοστιγματισμού και του κοινωνικού αποκλεισμού
  • αναγνώριση και έκφραση συναισθημάτων και δυσκολιών που προκύπτουν

στην επικοινωνία με τους άλλους

  • αναγνώριση και επεξεργασία των φόβων και των ανησυχιών για την επα

νεμφάνιση του καρκίνου

  • ανάκτηση και/ή ενίσχυση της επιθυμίας για μελλοντικό προγραμματισμό

και τον καθορισμό προσωπικών στόχων και μελλοντικών επιδιώξεων

  • βελτίωση της ποιότητας ζωής

 

Στόχος της ομάδας είναι η ανταλλαγή εμπειριών και η αλληλουποστήριξη, όπως επίσης και η ενίσχυση των θετικών συναισθημάτων και την ανάκτηση του προσωπικού νοήματος για τη ζωή.

Ο πρώτος κύκλος συναντήσεων θα πραγματοποιηθεί από 11 Μαΐου 2015 έως 8 Φεβρουαρίου 2016. Οι συναντήσεις θα είναι κάθε δεύτερη Δευτέρα του μήνα, 18:15 – 19:45, στη διεύθυνση Υψηλάντου 30, Κολωνάκι, Αθήνα, Τ.Κ.: 115 21

Οι συμμετοχές θα γίνονται κατόπιν συνεννόησης με τις συντονίστριες της ομάδας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 694 8338939 ή στο e-mail: info@optionsforlife.net

Το Στηρίζω τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού σας προσκαλεί όλες να δηλώσετε συμμετοχή στην ομάδα και να μοιραστείτε και με άλλες γυναίκες την εμπειρία σας που έχουν κοινό χαρακτηριστικό τον καρκίνο του μαστού.

This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση