Ποιες τροφές μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού

Ένας σημαντικός παράγοντας εμφάνισης καρκίνου του μαστού, πέρα από την κληρονομικότητα, είναι και οι διατροφικές συνήθειες, καθώς και ο τρόπος ζωής. Παρακάτω, υπάρχει μια λίστα με διάφορες τροφές, οι οποίες συμβάλλουν στην πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού, όπως και στον περιορισμό των μεταστάσεων.

Ντομάτες

Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε λυκοπένιο, η ντομάτα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Κόκκινο κρασί

Όταν η κατανάλωση κόκκινου κρασιού γίνεται με μέτρο, τότε μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Επίσης, σε όσους υποβάλλονται σε ακτινοθεραπεία για τον καρκίνο, μπορεί να μειώσει τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας. Μελέτη έδειξε πως η ρεσβερατρόλη που υπάρχει στο κόκκινο κρασί, καθιστά τα καρκινικά κύτταρα πιο ευαίσθητα στη θεραπεία της ακτινοβολίας και παράλληλα προστατεύει τα υγιή κύτταρα από τυχόν βλάβες.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η κατανάλωση κρασιού απαιτεί μέτρο και δεν πρέπει να γίνεται κατανάλωση περισσότερη των δύο ποτηριών ημερησίως γιατί μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα.

Κουρκουμάς

Σε μελέτη που έγινε, ανακαλύφθηκε πως ο κουρκουμάς μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Μούρα

Σύμφωνα με μελέτες, τα φυτοχημικά που βρίσκονται στα μούρα, βοηθάνε να σταματήσει η ανάπτυξη και η εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων, ενώ παράλληλα μπορούν να περιορίσουν τον κίνδυνο εμφάνισης άλλων μορφών καρκίνου.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο, ως πλούσια πηγή ελαϊκού οξέος, αποτελεί μια από τις βασικές τροφές που βοηθάνε στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Λαχανάκια Βρυξελλών

Όπως όλα τα σταυρανθή λαχανικά, έτσι και τα λαχανάκια Βρυξελλών, περιέχουν γλυκοσινολάτες που βοηθάνε ιδιαίτερα στην πρόληψη του καρκίνου.

Πράσινο τσάι

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού και να εμποδίσει την εξάπλωσή του σε γυναίκες που έχουν νοσήσει. Αυτό οφείλεται στις ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που διαθέτει.

Σκόρδο

Βάσει μελετών, το σκόρδο μπορεί να εξαλείψει τα καρκινικά κύτταρα του μαστού, όταν αυτό καταναλώνεται σε συνδυασμό με κρέας.

Μπρόκολο – Κουνουπίδι

Το μπρόκολο και το κουνουπίδι, περιέχουν μια ένωση με μεγάλη βιολογική σημασία και βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού. Τα λαχανικά αυτά, μπορούν να μετατρέψουν τον τύπο οιστρογόνων που προκαλούν καρκίνο, σε οιστρογόνα πιο ήπιας μορφής.

Σπανάκι

Σύμφωνα με έρευνα που είχε γίνει, είχε ανακαλυφθεί πως όσες γυναίκες έτρωγαν σπανάκι τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, είχαν τις μισές πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού.

Αγκινάρες

Το εκχύλισμα των φύλλων της αγκινάρας, μπορεί να συμβάλλει στον κυτταρικό θάνατο και στη μείωση του πολλαπλασιασμού των κυττάρων σε πολλούς τύπους καρκίνου. Επίσης, μια μελέτη, αποκάλυψε πως τα φλαβονοειδή της αγκινάρας, μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση