Στα αντισώματα των καρχαριών το όπλο για τον Καρκίνο του Μαστού

Σύμφωνα με βιολόγους του Πανεπιστημίου του Aberdeen, ταυτοποιήθηκε πως στα αντισώματα των καρχαριών βρίσκεται το όπλο για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού.

Με 200.000 λίρες Αγγλίας επιχορηγήθηκαν οι επιστήμονες  από τον Σύνδεσμο Διεθνούς Έρευνας  για τον καρκίνο για να ερευνήσουν την επόμενη τριετία αν οι αντιγονικοί υποδοχείς ανοσοσφαιρίνης (IgNAR) στους καρχαρίες μπορούν να μπλοκάρουν κάποια μόρια που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

«Η έρευνά μας επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο αντίσωμα που ονομάζεται IgNAR και βρίσκεται αποκλειστικά στο αίμα των καρχαριών». τόνισε με δηλώσεις της η Dr. Helen Dooley, από τη Σχολή Βιολογικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο του Aberdeen.

«Τα αντισώματα IgNAR παρουσιάζουν ενδιαφέρον επειδή επιτίθενται στους στόχους, μεταξύ των οποίων τα παράσιτα και οι ιοί, με εντελώς διαφορετικό τρόπο συγκριτικά με τα αντισώματα των ανθρώπων».

Αυτό επιτυγχάνεται επειδή, σε αντίθεση με τα ανθρώπινα αντισώματα, μπορούν να χωρέσουν σε πολύ μικρές περιοχές όπως εξήγησε και η ερευνήτρια.

«Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την πρωτοποριακή τεχνική με την οποία τα αντισώματα IgNAR επιτίθενται στους στόχους και να την εφαρμόσουμε για να σταματήσουμε τη δράση των μορίων HER2 και HER3, τα οποία βοηθούν τα καρκινικά κύτταρα να αναπτυχθούν και να διαιρεθούν», υπογράμμισε η Δρ. Dooley.

«Με τη χρηματοδότηση που λάβαμε μπορούμε να ξεκινήσουμε να εξερευνούμε την προοπτική των αντισωμάτων IgNAR ως μελλοντική θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού. Αυτό είναι ένα πολύ μικρό βήμα σε μια μεγάλη διαδικασία, όμως αν η υπόθεσή μας έχει βάση ελπίζουμε να αναπτύξουμε νέα αντικαρκινικά φάρμακα τα οποία θα βασίζονται στα μοναδικά αντισώματα των καρχαριών», κατέληξε.

Δείτε ένα σχετικό video:

This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση