Η ιστορία δύναμης της Angela Y

Η σημερινή μας ιστορία δύναμης  έρχεται από την άλλη μεριά του Ατλαντικού και όπως όλες μας οι ιστορίες έχει ως στόχο να δώσει ελπίδα, κουράγιο αλλά και να ενημερώσει όλες τις γυναίκες για τον καρκίνο του μαστού.

Διαβάστε την ιστορία της Αngela
220-headerImage-angelaΣτα μέσα Νοεμβρίου του 2006, η Angela έκανε την  ετήσια μαστογραφία της.

Τα αποτελέσματα δείξανε ότι υπήρχε κάποια αποτιτάνωση στον μαστό της, η οποία μπορεί να ήταν σημάδι καρκίνου του μαστού.

Έπειτα από μια δεύτερη μαστογραφία  και μια βιοψία , διαγνώστηκε ότι η Άντζελα έχει καρκίνο του μαστού.Εκείνη τη περίοδο ήταν 42 ετών.

Η ίδια είπε ότι πριν από την εξέταση μαστού «Δεν είχα κανένα λόγο , ώστε να υποψιαστώ ότι είχα καρκίνο του μαστού. Δεν είχα κανένα από τα συμπτώματα και δεν υπήρχε κάποιο ιστορικό καρκίνου του μαστού στην οικογένεια μου».

Angela_03Αμέσως μετά τη διάγνωση η Άντζελα, πήγε να δεί ένα χειρούργο.

Επειδή η Αngela  έχει  μικρό στήθος, ο χειρούργος της πρότεινε τη λύση της μαστεκτομής, η οποία θα προσέθετε περισσότερες δυνατότητες για ανοικοδόμηση από την ογκεκτομή.

Η ίδια υποβλήθηκε σε μαστεκτομή, μια βδομάδα περίπου, μετά τη συνάντηση της με το χειρούργο.Μετά από λίγες εβδομάδες ανάρρωσης, η Angela συνάντησε τον ογκολόγο της.

Ο ογκολόγος της πρότεινε μια θεραπεία με ορμόνες και χημειοθεραπεία.

Όσον αφορά τη χημειοθεραπεία  ο ιατρός άφησε στην ίδια την επιλογή.

Η ίδια τον ρώτησε εάν υπάρχουν κάποιες άλλες επιλογές θεραπείας , όμως ανακάλυψε ότι δεν υπήρχαν πολλές  προεμμηνοπαυσιακές  γυναίκες με παθολογικά αποτελέσματα όπως  τα δικά της.

Η συνδυασμένη θεραπεία θα μπορούσε να μειώσει την πιθανότητα της υποτροπής κατά 5% και να αυξήσει το προσδόκιμο επιβίωσης κατά 1%.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η Angela θεώρησε ότι οι πληροφορίες δεν ήτανε αρκετά πειστικές ώστε να πάρει μια απόφαση.

Ξεκινώντας τον Ιανουάριο του  2007, με επίκεντρο τα μακροχρόνια αποτελέσματα της χημειοθεραπείας , η Angela άρχισε να κάνει τη δική της έρευνα.

Έπειτα από πολλές έρευνες πάνω σε διάφορες μελέτες , ανακάλυψε ότι κάποια από τα πιθανά αποτελέσματα της χημειοθεραπείας , είναι ότι μπορεί να προκαλέσουν απώλεια μνήμης  και καρδιακά προβλήματα.

Επίσης διάβασε ότι το ανοσοποιητικό της σύστημα μπορεί να ασθενήσει σημαντικά.

Έχοντας αυτές τις πληροφορίες στο μυαλό της ανησύχησε, για το γεγονός ότι τα  αποτελέσματα της χημειοθεραπείας  θα μπορούσαν  να μειώσουν  την ικανότητά της να φροντίσει την πολυμελή της  οικογένεια .

Κατά τη διάρκεια της διάγνωσης της η Angela είχε ένα δυνατό προαίσθημα ότι η χημειοθεραπεία, δεν ήταν η σωστή θεραπεία για αυτήν και έτσι συμβουλεύτηκε τους φίλους της για το τι απόφαση να πάρει .

Ένας από τους φίλους της, ήταν ογκολόγος και της πρότεινε το τέστ Οncotype Dx , το οποίο της το είχε συστήσει και ο ογκολόγος της.

Το αποτέλεσμα της επαναληπτικής  βαθμολογίας της ήτανε 22, το οποίο την κατατάσσει στις περιπτώσεις ενδιάμεσου κινδύνου.

Παρόλο που η Angela ανακουφίστηκε από το γεγονός ότι τα αποτελέσματά της δεν ήταν υψηλά , ήλπιζε σε πιο χαμηλά, τα οποία θα έδειχναν  ξεκάθαρα ότι θα ήταν απίθανο  να επωφεληθεί από τη χημειοθεραπεία.

Τελικά αποφάσισε κατά της χημειοθεραπείας.

«Ήταν  καθησυχαστικό να ξέρω ότι το αποτέλεσμα της βαθμολογίας μου βασίστηκαν πάνω στο δείγμα του όγκου μου».

Τον Φεβρουάριο του 2007, η Angela ξεκίνησε τη θεραπεία με ταμοξιφαίνη.

Επίσης συμμετείχε  σε μια κλινική μελέτη που ερευνά  τη  χρήση της εξεμεστάνης  στις προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.

«Κάποιες από τις φίλες μου πρόσφατα διαγνώστηκαν με καρκίνο του μαστού και ήταν προεμμηνοπαυσιακές σαν και μένα» είπε.

Η Αngela έχει τρεις κόρες και είναι πρόθυμη να υποστηρίξει την έρευνα, από την οποία θα επωφεληθούν και οι επόμενες γενιές.

Angela_02Στα 44 της χρόνια η Angela τα πάει μια χαρά. Είναι μια γυναίκα ενεργητική και πάντα σε φόρμα.Έχει λάβει μέρος σε δύο αγώνες Τρίαθλου και και είναι ενεργό μέλος στην εκκλησία της περιοχής της.

 

Angela_04
Η ίδια δήλωσε ότι ο καρκίνος την βοήθησε να καταλάβει ότι δεν πρέπει να παίρνουμε τίποτα δεδομένο στη ζωή.

 

«Θέλω να εμπνεύσω τους ανθρώπους, να κάνουν πράγματα που πάντα  ήθελαν να κάνουν και ποτέ δεν πίστεψαν ότι μπορούν. Ποτέ δε ξέρουμε τι μπορεί να μας επιφυλλάσει το αύριο, όποτε κάντε το τώρα» είπε.

 

Πηγή: http://www.mybreastcancertreatment.org/

This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση