Ποιά τα οφέλη της yoga στις γυναίκες με καρκίνο του μαστού;

Τα οφέλη της yoga στις γυναίκες με καρκίνο του μαστού είναι πολύ σημαντικά καθώς μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της κόπωσης η οποία είναι φυσικό επακόλουθο του καρκίνου.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα Αμερικανών ερευνητών η γιόγκα θα μπορούσε να έχει μεγάλα οφέλη σε γυναίκες που έχουν νοσήσει από τον καρκίνο του μαστού.

Οι γυναίκες που κάνουν μόλις 3 μήνες γιόγκα έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν το αίσθημα κόπωσης που συχνά τους καταβάλλει λόγο της νόσου.

Αυτό οφείλεται στις ασκήσεις αναπνοής αλλά και στις διαφορετικές στάσεις του σώματος.

Οι φλεγμονές ελαττώνονται σημαντικά, οι οποίες είναι άμεσα συσχετισμένες  με τα προβλήματα υγείας όπως είναι η αδυναμία, οι εμφανίσεις καρδιολογικών προβλημάτων, ακόμα και η επανεμφάνιση του καρκίνου.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο, επέλεξαν δυο ομάδες όπου η πρώτη ομάδα περιλάμβανε 100 γυναίκες, οι οποίες επιβίωσαν από την ασθένεια, να παρακολουθούν μαθήματα γιόγκα, τα οποία έχουν διάρκεια 90 λεπτά και είναι μια φορά τη εβδομάδα και η δεύτερη ομάδα απαρτιζόταν πάλι από 100 γυναίκες στις οποίες ζητήθηκε να συνεχίσουν τη καθημερινότητα τους.

Στις  γυναίκες που είχαν υποβληθεί σε χειρουργείο και σε δυνατές χημειοθεραπείες αλλά και ακτινοβολίες, έγινα αιματολογικές εξετάσεις για να δουν σε τι επίπεδα βρισκόταν η ενέργεια τους.

Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε πως καμία από τις γυναίκες αυτές δεν είχαν κάνει ποτέ γιόγκα.

Έπειτα από 3 μήνες μαθημάτων, τα επίπεδα κόπωσης σύμφωνα με την έρευνα των μελετητών έπεσαν στο 57% και η μελέτη αυτή δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Clinical Oncology.

Πράγμα πολύ σημαντικό αν λάβουμε υπόψιν μας ότι η κούραση τους δημιουργεί στους ανθρώπους αδυναμία.

Η Daily mail αναφέρει σε δημοσίευμα της ότι όσο περισσότερο κάνει γιόγκα μια γυναίκα, τόσο ανεβαίνουν και τα επίπεδα ενέργειάς της.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων, παρατηρήθηκε μείωση στα επίπεδα χημικών ενώσεων οι οποίες είναι άμεσα συνδεδεμένες με την παρουσία φλεγμονών.

Η Janet Kiecolt-Glaser, καθηγήτρια επισημαίνει ότι οι γυναίκες μπορούν να επωφεληθούν με το να κάνουν γιόγκα και διαλογισμό, καθώς μειώνονται τα επίπεδα του στρες και οι ίδιες νιώθουν αναζωογονημένες και γεμάτες ενέργεια.

 

This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση