Καρκίνος μαστού και εργασία

 

Καρκίνος μαστού και εργασία πάνε μαζί;

Η επιρροή της διάγνωσης καρκίνου του μαστού στην εργασιακή ζωή ποικίλει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Για μερικούς ανθρώπους η επιρροή είναι ελαχίστη. Μπορεί να έχετε έναν κατανοητικό υπεύθυνο, ένα ευέλικτο ωράριο και μία ενθαρρυντική ομάδα να σας στηρίζει κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Για άλλους, ίσως υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις σχετικά με το πώς να συνδέσουν δουλειά  και θεραπεία: Τι να πω στο αφεντικό μου; Να πάρω ένα διάστημα άδεια από τη δουλειά για τη θεραπεία μου; Πώς θα πληρώσω όμως τους λογαριασμούς;

Να πείτε στον υπεύθυνο και τους συναδέλφους σας για τη διάγνωση καρκίνου του μαστού

Δεν είναι ανάγκη να αναφέρετε τη διάγνωση σε κάποιον στη δουλειά, εκτός κι αν είναι δεδομένο ότι η διάγνωση ή η θεραπεία θα επηρεάσουν την δυνατότητα σας να εργάζεστε ή το εργασιακό σας ωράριο. Μη ξεχνάτε ότι αν αποφασίσετε να μιλήσετε για την υγεία σας στη δουλειά, θα δεχτείτε ερωτήσεις εάν το επίπεδο της παραγωγικότητας σας επηρεαστεί ή εάν θα χάνετε αρκετή από την ώρα εργασίας σας για τα ραντεβού της θεραπείας.

Εργασία κατά τη διάρκεια της θεραπείας

Ενώ κάποιοι επιλέγουν να πάρουν ένα διάστημα άδεια από τη δουλειά τους κατά τη διάρκεια της θεραπείας, κάποιοι άλλοι αποφασίζουν να δουλεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας τους. Εάν αποφασίσετε να δουλεύετε παράλληλα με τη θεραπεία, τότε ενημερώστε το γιατρό σας. Ο γιατρός  μπορεί να κανονίζει τα ραντεβού σας σύμφωνα με τις ώρες εργασίας σας ή να σας δώσει συμβουλές για να καταπολεμήσετε το εργασιακό άγχος με τη θεραπεία. Επίσης μπορείτε να ρωτήσετε το γιατρό σας εάν η θεραπεία θα έχει παρενέργειες που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την καθημερινότητά σας.  Παρενέργειες όπως ναυτία και κούραση μπορεί να έχουν επίδραση στην καθημερινές εργασίες σας. Μάθετε πώς να ελέγχετε αυτές τις παρενέργειες συνδέοντας ορισμένες από τις θεραπείες καρκίνου του μαστού.

Πληρώνοντας για τη φροντίδα σας

Τα κόστη που συνδέονται με τη θεραπεία καρκίνου του μαστού και τη μετέπειτα φροντίδα μπορεί να είναι οικονομική πίεση για μερικούς ανθρώπους και τις οικογένειές τους , ακόμα και με ασφάλεια υγείας. Εάν δεν έχετε ασφάλεια ή είστε άνεργος το να πληρώνετε για τη θεραπεία μπορεί να είναι συντριπτικό.  Μην πανικοβάλλεστε και μην χάνετε θεραπείες και επισκέψεις στο γιατρό. Υπάρχουν πηγές διαθέσιμες να σας βοηθήσουν.

Κάποιος από το γραφείο του γιατρού σου μπορεί να σου δώσει μία λίστα με οργανισμούς που παρέχουν οικονομική βοήθεια για τα φάρμακα και τη θεραπεία καρκίνου του μαστού, όπως επίσης και τοπικούς οργανισμούς που παρέχουν οικονομική βοήθεια σε πρακτικές ανάγκες, όπως μεταφορά, τρόφιμα , παιδική φροντίδα. Πολλές φαρμακευτικές εταιρείες ορίζουν ειδικές προσφορές στο κόστος των φαρμάκων τους.

This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση