Διατροφικές ασπίδες κατά του Καρκίνου Μαστού

Διατροφικές ασπίδες εμποδίζουν τον καρκίνο του μαστού να αναπτυχθεί.

Σύμφωνα με επιδημιολογικά στοιχεία, τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μία αύξηση στη συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού στις γυναίκες. Είναι χαρακτηριστικό ότι 1 στις 8 γυναίκες θα προσβληθεί από καρκίνο του μαστού κατά τη διάρκεια της ζωής της.

Τι μπορεί να κάνει όμως μια σύγχρονη γυναίκα στη ζωή της για να προστατευθεί;

Έχει αποδειχθεί από επιστημονικές έρευνες,  πως διατροφικές ασπίδες αποτελούν ορισμένες τροφές  και  συντελούν στην αποφυγή εμφάνισης καρκίνου του μαστού, όπως το ελαιόλαδο, τα ροδάκινα κ.άλ. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 30-40% όλων των τύπων καρκίνου που εκδηλώνονται σχετίζονται με την κακή διατροφή, τη μειωμένη άσκηση και τη παχυσαρκία και με άλλους παράγοντες που έχουν σχέση με καθημερινές συνήθειες.

 

Η ποιότητα τη διατροφής και η καλή φυσική κατάσταση είναι δύο φυσικοί παράγοντες που μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα μειώνοντας έτσι την πιθανότητα εμφάνισης  ή και ενισχύοντας την εξέλιξη της θεραπείας.

 

Η διατήρηση υγιούς βάρους (ΔΜΣ 18,5-25 kg/m²) και η μέτρια πρόσληψη θερμίδων από τη διατροφή αποτελούν 2 σημαντικούς παράγοντες πρόληψης.

 

Δώστε σημαντική προσοχή στα λιπαρά! Αποφύγετε την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων λιπαρών, ιδιαίτερα κορεσμένων. Προσπαθήστε η μεγαλύτερη ποσότητα λιπαρών που καταναλώνετε να προέρχεται από «καλά λίπη», μονοακόρεστα και πολυακόρεστα.

 

Προτιμήστε, λοιπόν, ελαιόλαδο για το μαγείρεμα και μαργαρίνη αντί για βούτυρο. Θυμηθείτε να καταναλώνετε 1 με 2 φορές τη βδομάδα ψάρια (πέστροφα, τόνος), ξηρούς καρπούς (καρύδια), ή εμπλουτισμένα τρόφιμα με Ω3 λιπαρά οξέα, όπως χυμοί με Ω3.

 

Τέλος, εντάξετε 5 γεύματα φρούτων και λαχανικών την ημέρα στη διατροφή σας καθημερινά. Κάποια λαχανικά μάλιστα, όπως το λάχανο, τα καρότα, το κρεμμύδι, το πράσο και το μπρόκολο φαίνεται πως έχουν ιδιαίτερα προστατευτική δράση ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση