Με επιτυχία διεξήχθη η ανοικτή στο κοινό ημερίδα του πρώτου Forum «Γυναίκες στην Ογκολογία».

Την Κυριακή 12 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πρώτο Forum «Γυναίκες στην Ογκολογία» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το συνέδριο αυτό, συγκέντρωσε πολλούς γιατρούς που ειδικεύονται στην Ογκολογία, και αποτέλεσε μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία για τους συμμετέχοντες, ασθενείς ή μη, να συναντηθούν, να δικτυωθούν και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους.

Σκοπός του Forum ήταν η προώθηση του διαλόγου για ευκαιρίες, λύσεις, απαντήσεις σε κοινά προβλήματα και αποτέλεσε έναν χώρο υποστήριξης, ενημέρωσης και ουσιαστικής κοινωνικής προσφοράς με επίκεντρο την γυναίκα ασθενή με καρκίνο.

Το κοινό ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση αυτήν και έσπευσε να αγοράσει εισιτήρια, και να στηρίξει τον σκοπό των γιατρών ογκολόγων, σημειώνοντας έτσι μια πολύ σημαντική επιτυχία. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, χρησιμοποιήθηκαν για την οικονομική υποστήριξη των γυναικών με καρκίνο, δημιουργώντας ένα ταμείο, για την κάλυψη διαγνωστικών μοριακών εξετάσεων που δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, και ταυτόχρονα θα παρέχει και άμεση βοήθεια στις ανασφάλιστες γυναίκες με καρκίνο μέσω κοινωνικών ιατρείων και άλλων φορέων, σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στην Αθήνα.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας, το ευρύ κοινό, οι σύλλογοι εθελοντών και ασθενών καθώς και άλλοι κοινωνικοί φορείς, συζήτησαν ανοικτά, και οι γιατροί για πρώτοι φορά μίλησαν στον κόσμο, για λεπτά θέματα που συνήθως δεν ακούγονται, όπως η καθημερινότητα της γυναίκας με καρκίνο, το ευ ζην, η επίδραση της νόσου στη σχέση της με τον σύντροφο της, τα παιδιά της, ή την σεξουαλικότητα καθώς και για την εγκυμοσύνη κατά τη διάρκεια της νόσου και μετά. Στη συνέχεια, συμμετείχε, συντόνισε και έδωσε την τιμητική διάλεξη για το ρόλο των ΜΜΕ στη διάχυση της πληροφορίας για τον καρκίνο του μαστού η γνωστή δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη, ενώ την πρωτοβουλία αυτή, χαιρέτησαν με θέρμη στην τελετή λήξης, η

Υφυπουργός Υγείας κ. Κ. Παπακώστα και η Υφυπουγός Πολιτισμού κ. Α. Γκερέκου, και οι δύο δηλώνοντας την αποδοχή τους να συμμετάσχουν ενεργά στην Κοινωνική Επιτροπή του Φόρουμ και να υποστηρίξουν τους σκοπούς του.

Μετά την τελετή λήξης, το πλήθος κόσμου υποδέχτηκε στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη τον Γιάννη Κότσιρα, την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τον Ζαχαρία Καρούνη, καθώς και την ηθοποιό Νένα Μέντη. Οι καλεσμένοι καλλιτέχνες ένωσαν τις φωνές τους και τραγούδησαν για την ζωή, για την θεραπεία, για την ελπίδα και δικαίωσαν τη Λίνα Νικολακοπούλου, την καλλιτεχνική διευθύντρια της συναυλίας με τίτλο «ΔΥΝΑΤΑ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ»

Μετά την λήξη της συναυλίας η Λίνα Νικολακοπούλου, ευχαρίστησε τους γιατρούς και όλους όσους βρέθηκαν εκεί για να στηρίξουν αυτόν τον ευγενή σκοπό, με τα εξής λόγια «Αγαπητοί μας γιατροί σας ευχόμαστε να βάλετε τα δυνατά σας για να γίνουν δυνατά τα αδύνατα. Και εσείς αξιότιμοι φίλοι που σήμερα δεχτήκατε την πρόσκληση και είστε εδώ να ξέρετε ότι δώσατε τη δυνατότητα σε ανασφάλιστες και οικονομικά αδύναμες γυναίκες να μπορέσουν να σώσουν τη ζωή τους. Ευχόμαστε αυτό που έγινε σήμερα να προχωρήσει και να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση