Απλοί τρόποι για να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού

Ο καρκίνος του μαστού, είναι πλέον από τις πιο συχνές μορφές καρκίνου που εμφανίζεται στις γυναίκες. Οι παράγοντες που κρύβουν κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού είναι πολλοί, όπως η ηλικία, η κληρονομικότητα, η ηλικία γέννησης των παιδιών. Αυτοί, όμως, είναι παράγοντες που δεν μπορούν να αλλάξουν. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν μερικές συνήθειες που κάθε γυναίκα μπορεί να υιοθετήσει ώστε να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης.

  • Γυμναστική

Έρευνες έχουν δείξει, πως όσες γυναίκες αθλούνται για 30 λεπτά έχουν 20-40% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού.

  • Υγιεινή διατροφή

Η κατανάλωση συγκεκριμένων λαχανικών όπως μπρόκολο, λάχανα και πράσινο τσάι, μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου λόγω των αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων που διαθέτουν. Επίσης, πρέπει να αποφεύγονται επεξεργασμένες τροφές και να προτιμούνται ψάρια και θαλασσινά που περιέχουν Ω3 λιπαρά.

  • Τέρμα το κάπνισμα και το αλκοόλ

Η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών σε καθημερινή βάση, ακόμη και 3 ποτήρια, διπλασιάζουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Επίσης, οι καπνίστριες έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν τη νόσο.

  • Μείωση των παραπανίσιων κιλών

Όπως συνιστούν οι γιατροί κάθε γυναίκα με παραπανίσια κιλά θα πρέπει να προσπαθεί να τα χάσει και να διατηρεί ένα φυσιολογικό βάρος.

Τέλος, σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από τους παράγοντες που έχουν κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, κάθε γυναίκα θα πρέπει να εντάξει στο πρόγραμμά της τον έλεγχο. Εξάλλου, η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία!

This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση