Μαζί με τα λουλούδια «ανθίζει» και η διάθεσή μας!

Άνοιξη… η εποχή που η φύση αναγεννάτε!  

Η φύση, έχει προβλέψει ώστε να μας προσφέρει αντίδοτα στην κακή συναισθηματική μας κατάσταση. Αυτά τα αντίδοτα είναι τα λουλούδια! Έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα λουλούδια βελτιώνουν την συναισθηματική μας υγεία. Οι ειδικοί του πανεπιστημίου Rutgers, στη Νέα Υόρκη υποστηρίζουν πως τα λουλούδια επηρεάζουν θετικά την ζωή μας , αυξάνουν το αίσθημα ικανοποίησής και μας κάνουν πιο ευτυχισμένους.  «Οι άνθρωποι μπορούν να διευθύνουν την καθημερινή τους διάθεση με απολύτως φυσικό τρόπο»  υποστηρίζει η καθηγήτρια ψυχολογίας  Jeannette Haviland-Jones.

Οι ερευνητές εξέτασαν τη συμπεριφορά μιας ομάδας εθελοντών, στους οποίους  επί δέκα μήνες  πρόσφεραν λουλούδια.  Όπως αποδείχθηκε, οι ευεργετικές ιδιότητες των λουλουδιών στην ανθρώπινη ψυχολογία και την καταπολέμηση του άγχους ήταν πολλές:

  1. Τα λουλούδια επιδρούν άμεσα στο πόσο ευτυχισμένος αισθάνεται κάποιος. Όλοι οι εθελοντές παρέλαβαν τα λουλούδια τους με ειλικρινές χαμόγελο και ενθουσιασμό, ενώ αισθάνθηκαν ιδιαίτερα ευγνώμονες.
  2. Τα λουλούδια επηρεάζουν μακροπρόθεσμα την θετική διάθεση. Οι άνθρωποι αισθάνθηκαν λιγότερο αγχωμένοι, ανήσυχοι και ταραγμένοι αφού τους πρόσφεραν λουλούδια.
  3. Τα λουλούδια βοηθούν στις διαπροσωπικές σχέσεις. Όπως αποδείχθηκε, τα λουλούδια βοηθούν στις καλύτερες ενδοοικογενειακές και φιλικές σχέσεις.

Επίσης, οι ερευνητές  μελέτησαν και το που συνηθίζουν να βάζουν τα λουλούδια τους οι άνθρωποι. Συνήθως οι θέσεις αυτές ήταν σε χώρους που είναι προσβάσιμοι σε όλους: το σαλόνι, το χολ και η τραπεζαρία.  Έτσι αποδεικνύεται  ότι τα λουλούδια συμβολίζουν κάτι που μας αρέσει να μοιραζόμαστε με τους  γύρω μας.

Χαρίστε λουλούδια στους δικούς σας ανθρώπους με αφορμή την Πρωτομαγιά!

This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

Αφήστε μια απάντηση