Η ιστορία της Έλενας

Όλα ξεκίνησαν πριν δέκα μήνες. ..9/4/2014… μια μέρα μετά τα γενέθλια μου… μια εβδομάδα νωρίτερα είχα βρει ένα μικρό εξογκωματάκι πάνω από τη θηλή μου στο δεξί μαστό. ..πήγα σε έναν πολύ καλό φίλο μου να μου κάνει υπέρηχο αλλά επειδή ήμουν αδιάθετη δε φαινόταν καθαρά… μου είπε «κάνε τα γενέθλια σου και έλα..»

Παράλληλα είχα τρεξίματα με το πατέρα μου… είχε χρόνιο λέμφωμα χλλ αλλά όλα πήγαιναν καλά. ..και έτσι μετά τη δουλειά με πήγε για να κάνω τον υπέρηχο… ό φίλος μου που μ έκανε την εξέταση ήταν απόλυτα προσηλωμένος αλλά ψύχραιμος εγώ χαμογελαστή δε κατάλαβα τι γινόταν! Μόλις τελειώσαμε μου είπε «υπάρχει κάτι ελέγχεται όμως. ..έχεις μαστολόγο? Αύριο θα πας σε γυναικολόγο… θα κάνουμε μαγνητική και μαστογραφία! και εγώ απαντώ. ..μμμμμμ αύριο έχω ένα δικαστήριο με την υπηρεσία… αύριο θα ασχοληθείς με τον εαυτό σου!

Διάβασα τη γνωμάτευση μιλούσε για μόρφωμα 3.5cm δε το αξιολόγησα καν.. την άλλη μέρα έγιναν όλες οι εξετάσεις… ή μαγνητική έδειχνε πως δεν ακουμπούσε στους λεμφαδένες!

Το βράδυ βγήκα με τη κολλητή μου να πιω… ή οποία ήταν απόλυτα σίγουρη πως δεν ήταν τπτ… την άλλη μέρα βρήκα το χειρούργο μου μαστολόγο, μίλησα μαζί του και μου είπε Μ.Δευτερα στον Αγ.Σαββα έχουμε ραντεβού στις 9 το πρωί να κρατώ τις εξετάσεις μου… τα γεγονότα έτρεχαν τόσο γρήγορα και όλες τις πόρτες μου τις άνοιγαν οι φίλοι μου.. Οι γονείς μου τα είχαν χάσει αλλά δεν είχαμε συνειδητοποιήσει τι συνέβαινε… εξάλλου εγώ ένιωθα μια χαρά!

Ο γιατρός μου με υποδέχθηκε με το πιο γλυκό χαμόγελο σαν να ήμασταν φίλοι από παλιά… πήγα μαζί με τον αδελφό μου…. δεκάδες γυναίκες περίμεναν. .άγνωστο περιβάλλον όλα ξένα… Ούτε πυρετό δεν είχα κάνει στη ζωή μου και τις παιδικές αρρώστιες όρθια τις πέρασα…. Ούτε απουσίες στο σχολείο και στη δουλειά μου ναι μεν έπαιρνα άδεια αλλά ποτέ αναρρωτική.

Ο γιατρός αμέσως είδε τι υπάρχει και κατάλαβε.. .θα κάνουμε μια παρακέντηση μου είπε FNA.. να την κάνουμε και αυτή!

Η κοπέλα που μου την έκανε με ειρωνεύτηκε λίγο. ..Καλά δε το καταλάβατε? Προφανώς είμαι ΗΛΗΘΙΑ τι να κάνουμε της λέω. ..για αυτό ήρθα σε εσάς για να το βρείτε. ..τι βλέπετε? Μμμμμ… μου απαντάει καρκίνος κακοήθεια από το σχήμα που έχει θα μας πει και η κυτταρολόγος!

Περίμενα με τον αδελφό μου τα αποτελέσματα… δε πίστευα τι συνέβαινε νόμιζα ότι ζούσα ένα όνειρο… ή κυτταρολόγος φώναξε το όνομα μου και βουρκωμένη είπε. …Πρέπει να χειρουργηθείτε άμεσα και ήταν βουρκωμένη… πήρα το γιατρό μου αμέσως του διάβασα το πόρισμα αδενοκαρκίνωμα κτλ κτλ…

«Ηρέμησε κοριτσάκι μου όλα θα πάνε καλά τακτοποιείται! «κάνε Πάσχα ηρέμησε και όλα θα πάνε θαυμάσια την Πέμπτη του Πάσχα έχουμε χειρουργείο τη Δευτέρα του Πάσχα σε θέλω εδώ για προετοιμασία!

Φίλοι φίλες Κ οικογένεια όλοι έκλαιγαν Κ εγώ τους παρηγορούσα ένιωθα απόλυτα ήρεμη και ήμουν σίγουρη ότι όλα θα πάνε μια χαρά. ..επιβάλλεται έλεγα δεν υπάρχει άλλη επιλογή!

Πέρασα το πιο όμορφο Πάσχα… πέρασα πολλές ώρες με το πατέρα μου μιλούσαμε και βγαίναμε συνέχεια ήταν και αυτός σίγουρος για την καλή έκβαση των πραγμάτων. .αλλά βούρκωνε και αυτό με διέλυε…

Ανέβηκα Αθήνα με την κολλητή μου το κάναμε να φαινόταν σαν εκδρομή… οι γονείς μ θα ανέβαιναν το πρωί πριν χειρουργηθώ.

Ήμουν πολύ χαρούμενη πιο όμορφη από ποτέ. .τα μαλλιά μου ήταν τέλεια πολύ μακριά με ξανθιές ανταύγειες πλούσια υγιή…

Στο δωμάτιο έμεινα σχεδόν μια μέρα με αποκαλούσαν barbie..

Έφθασε η ώρα… δεν είχα άγχος είπα στο γιατρό να κάνει ότι πρέπει… «εσείς θα κάνετε τη δουλειά σας εγώ αφήνομαι στα χέρια σας και τα υπόλοιπα θα τα τακτοποιήσει ο θεός»… Υπέγραψα για μαστεκτομή αν θα χρειαζόταν. ..όλα πήγαν τέλεια… όλα φρουρός αδένας αρνητικός… τρεις ώρες χειρουργείο με καθάρισαν πολύ καλά… Όταν με ξύπνησαν άκουσα το γιατρό να μου λέει «Ελενάκι μου όλα πήγαν τέλεια δεν είχε ακουμπήσει λεμφαδένες! Αφαιρέσαμε μόνο τον όγκο… » να το πείτε στους γονείς μου… έχουν ενημερωθεί γλυκιά μου…

Δεν ένιωσα ότι έκανα χειρουργείο δεν ένιωσα τπτ… το απόγευμα περπάτησα και ήμουν όλο βόλτα μέχρι αργά το βράδυ… την άλλη μέρα το πρωί με είδε ο γιατρός μου… και μου είπε «μου δημιούργησες τεράστια ευθύνη…. η αισιοδοξία σου και το χαμόγελο σου με έκανε να θέλω να τα κάνω όλα τέλεια… και πήγαν όλα τέλεια!

Σε λιγότερο από μήνα βγήκε η βιοψία. ..δεν ήταν μεταστατικό δεν είχε πειράξει το μαστό ήταν στο δεύτερο στάδιο… κακοήθεια…

Ανέβηκα πάλι με την κολλητή μου Αθήνα… οι γονείς μου ναι μεν αγχωμένοι αλλά η καλή μου διάθεση και η υπέρμετρη αισιοδοξία μου τους κρατούσε σε μια καλή ψυχολογία…

Ο χειρουργός μου μου συνέστησε έναν καταπληκτικό ογκολόγο μέσα από τον Αγ.Σαββα… χαμογελαστός γλυκός και άνθρωπος πάνω από όλα… δύο κύκλοι χμθ μου είπε οκτώ στο σύνολο… Υπάρχουν παρενέργειες κάποιες ζαλάδες τάση για εμετό αλλά υπάρχουν καλά φάρμακα και δε θα καταλάβεις τπτ… και αλωπεκίαση… δηλ τον ρωτάω? Θα πέσουν τα μαλλιά σου… αλλά το μόνο που μπορώ να σου υποσχεθώ είναι ότι τα μαλλιά σου θα ξαναβγούν… «αυτό δε γίνεται» του λέω. ..δε γίνεται να πέσουν τα μαλλιά μου» Ελενα μου λέει ο γιατρός μιλάμε για τρίχες και για ζωή… προληπτικά θα κάνεις θεραπεία θα κάνεις στη ζωή σου ένα δώρο… έξι μήνες από τη ζωή σου! Και δε θα ασχοληθείς ξανά πότε. ..»παιδιά οικογένεια θα κάνω ποτέ» ? Θα κρατήσεις ωάρια όλα γίνονται… να τα σκεφθείς όλα. ..να χαλαρώσεις και όταν είσαι έτοιμη ξεκινάμε θα σε περιμένω! το κεφάλι ψηλά είσαι δύο μέτρα γυναίκα και κούκλα. ..όλα θα πάνε τέλεια! θα συνεχίσεις τη ζωή σου κανονικά!

Και έτσι έγινε. ..κράτησα ωάρια. ..ετοιμάστηκα… παράλληλα μπήκε δύο φορές νοσοκομείο ο πατέρας μου με πνευμόνια αλλά το ξεπέρασε ούτε που φανταζόμασταν τι θα επακολουθούσε! Δουλειά δε σταμάτησα ποτέ… όλοι δίπλα μου μια γροθιά οικογένεια φίλοι και οι πιο πολλοί συνάδελφοι!

Οι πρώτες δύο χμθ ήταν χαλαρές δε κατάλαβα τπτ πήγαινα πάντα με φίλες μου το κάναμε σαν ημερήσια εκδρομή… με τα σορτσάκια μου και τα πολύχρωμα μπλουζάκια μου μόνο για ασθενής δε φαινόμουν… μετά τη 2η χμθ τα μαλλιά μου έπεφταν σα βροχή παντού άφηνα τούφες. ..λίγο πριν το δεκαπενταύγουστο ανεβαίνω Αθήνα με τη μητέρα μου και παίρνω τη καλύτερη περούκα…2000€ και μου την άφησε 1600…και έγινα πάλι Έλενα! Μόλις επέστρεψα σπίτι μου ο πατέρας μου έκλαιγε από χαρά!

Μετά από τρεις βδομάδες και τρεις μέρες μετά από την 3η χμθ έχασα το πατέρα μου… αλλεργικό σοκ από αντιβίωση και ταυτόχρονη θρόμβωση παντού! μου κάνει πλάκα ο θεός αναρωτηθηκα…1/9/2014 έγινε κηδεία. ..ό πατέρας μου γλυκός ήρεμος σχεδόν μας χαμογελούσε… εκείνη την στιγμή ένιωσα πως είναι καλά στο παράδεισο δίπλα στο θεό… δε μπορούσα να κλάψω.. διάβασα επικήδειο ήθελα να του πω πολλά… όλοι έκλαιγαν εγώ απλά ήθελα να τον χορτάσω και άλλο. ..τον κοιτούσα συνέχεια.. και οι φίλες μου ήταν από πίσω μου να με κρατάνε μη πέσω. ..Θέλω να το δω όλο το έργο αφήστε με τους έλεγα. ..

Συνέχισα κανονικά τις χμθ έπεσε πολύ ο οργανισμός μου από τη στεναχώρια έντονη στοματίτιδα και στο δεύτερο κύκλο των χμθ έγκαυμα στα χέρια και στις πατούσες μου… πήγαινα στη δουλειά όμως για να μη σκέφτομαι για να ξεχνιέμαι!12/12/14 η τελευταία μου χμθ! ο γιατρός μου απόλυτα ευχαριστημένος… τα κατάφερες άψογα… τελειώσαμε! τώρα είχαν σειρά οι ακτινοβολίες…5/1/2015 ξεκίνησα.. το ομορφότερο διάλειμμα μου… οι ακτινοδιαγνώστες τρόμαξαν με το δέρμα μου… πολύ άσπρη ότι χειρότερο για αυτή τη περίπτωση…

Και όμως τους διέψευσα όλους. ..είχα πολύ καλή διάθεση ήμουν ήρεμη χαμογελούσα πολύ και είχα άριστη σχέση με τα παιδιά που μου έκαναν ακτινοβολίες… δεν έκανα ούτε κοκκινίλα… μου είπαν ότι είχαν χρόνια να δουν τέτοιο μαστό!

Ήξερα ότι ο πατέρας μου μου έδινε όλη αυτή την ηρεμία και έτσι πορεύτηκα και ολοκλήρωσα στις 17/2/2015 και τις ακτινοβολίες μου…

Θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό του Αγ.Σαββα… όλοι άψογοι ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά τους… το ταξίδι αυτό τελείωσε, υπήρξαν απώλειες αλλά κέρδισα πολλά… ό θεός μου έκανε δώρο τη ζωή μου και εγώ οφείλω να μάθω να αγαπώ περισσότερο το σώμα μου και το Ελενάκι . ..χωρίς την οικογένεια και τους φίλους μου δε θα είχα καταφέρει τπτ πήρα πολλή αγάπη… τπτ δεν είναι δεδομένο στη ζωή μας ότι έχουμε είναι δώρο από το θεό… να ζούμε τη κάθε στιγμή και να χαμογελάμε και η ζωή θα μας χαμογελάσει…